Rickmansworth Garden Studio Room

Project Details

We were approached by our client in Rickmansworth, Hertfordshire to provide a building that would be used as an office, studio, store room and complete with a small toilet. The client was in the fortunate position to have space in a wooded part of their garden and provided a perfect setting for a creative environment the clients demanded.

Challenges and Solutions

The challenge for us here was the demanding site conditions. Not only was the site sloping at approximately 35 degrees but it was also 3 metres lower than the drainage level for connection to the drain service. We also had a 70m distance to the nearest water and electrical service at the main house. It was also built through the months of December and January and, whilst a challenge, we consider the winter months a good time for having your building constructed. We are fully geared up for working through the winter months and your new building is then ready for the spring and summer. It also means you can potentially avoid the busy periods of spring and summer when waiting times are longer.

Outcome

This installation took longer than the usual 3 to 4 weeks for a building of this size because of its complexity. Most importantly, it was completed to our usual high standards and our client couldn’t have been happier. Our client has been very accommodating in allowing prospective clients to view the building which has resulted in several referral sales. Another example of our bespoke service rising to the challenge of siting a building in a very tricky location.

Let's start building your dream today.

Stonehouse Garden Buildings is a family run company with over 60 years experience. Our ethos is to provide the customer with a bespoke journey in design, manufacture and service, culminating in a 10 year guarantee. We very much look forward to discussing your garden project with you.
© 2021 Stonehouse Garden Buildings | Website by WebWorks Design