Music Garden Room in Redditch

Project Details

This project in Redditch, near Bromsgove created both indoor and outdoor spaces for very different uses. Our client is a musician and plays his guitar collection in a truly inspiring and perfectly positioned room with an outlook across a beautiful garden. Relocation of the family hot tub was also part of the project brief.

Challenges and Solutions

The main room itself was designed to be big enough for its intended use but the client didn’t want to encroach too much on the outdoor area in front of the small brick structure. This is where the family barbeque resides. One of our designers came up with a scheme to create an open dining/seating area to the left of the main room and a separate area for the hot tub. All brought together with a roof link. The canopies and roof link also house a series of LED soffit lights that bring the building to life in the darker hours of the day.

Outcome

The designer and installation team received a great deal of praise for this project from both the client and everyone at Stonehouse and rightly so. The roof link worked so well and in the end was a simple and affordable solution in bringing both parts of the project together. The only thing the client had to do at the end of the project was to find a new home for the goal posts! A very bespoke and successful project.

Let's start building your dream today.

Stonehouse Garden Buildings is a family run company with over 60 years experience. Our ethos is to provide the customer with a bespoke journey in design, manufacture and service, culminating in a 10 year guarantee. We very much look forward to discussing your garden project with you.
© 2021 Stonehouse Garden Buildings | Website by WebWorks Design