Garden Office in Brightlingsea

Project Details

A building we were very excited about because it was sited in a beautiful garden  in Brightlingsea, Essex with plenty of scope to enjoy those views of the garden. The  client was desperate for a quite and peaceful place to work and escape from the  distractions of working in a busy family house.

Challenges and Solutions

The client's brief was to be able to use the building all year round, maximise the glass area on the front elevation and orientate the building to maximise the view. The site was sloping and the client did not want to excavate a level site for us as it would involve retaining the remaining ground close to their drive. This decision meant the site sloped but we were able to use our concrete pad system and posts to create a level surface for our insulated floor frames to be installed. One other addition we were able to design into the brief for the client was the double aspect corner window that required a structural post to minimise the post dimensions and interfere with the view as little as possible. Another demonstration of our bespoke capabilities.

Outcome

The outcome really speaks for itself when you step into the building and appreciate the glass area affording those spectacular views of the garden. To ensure secure internet capability we were also able to bring a protected data cable from the main house which was a considerable distance but allowed the building to have its own hard wired Wi-Fi disc.

Let's start building your dream today.

Stonehouse Garden Buildings is a family run company with over 60 years experience. Our ethos is to provide the customer with a bespoke journey in design, manufacture and service, culminating in a 10 year guarantee. We very much look forward to discussing your garden project with you.
© 2021 Stonehouse Garden Buildings | Website by WebWorks Design